Skateboard Kopen Wielen (wheels)

Technische wielen informatie click hier

Het kiezen van street & park skateboard wielen is niet zo ingewikkeld als sommige doen geloven.

Skateboard Kopen Wielen Hardheid (hardness)

Voor street & park skateboarden gebruik je harde wielen 94A tot 101A. Als je een trucje net niet goed land kan je dit vaak nog net herstellen door een beetje te slippen dit gaat met harde wiel makkelijker dan met zachte. Ook power sliden gaat beter met harde wielen. Verder klinken harde wielen gewoon lekkerder bij het landen.

Skateboard Kopen Wielen Maten (sizes)

Voor street & park skateboarden wordt vaak gekozen voor wielmaten 49 mm. tot 54 mm. Kleinere wielen zijn wat lichter dan grote. Verder zien kleiner wielen er grappiger uit dan grote.

Nadeel Harde En Kleine Wielen

Harde kleine wielen zorgen er voor dat je over ieder steentje valt hoe klein dan ook. Het rijden op harde wielen op een niet zo gladde ondergrond is ook niet bepaald comfortabel.

Waarheid of onzin?

skateboard wielen kopen  www.skateboardplanet.nl

Bovenstaand plaatje, of iets soortgelijks, zie je bijna op iedere skateboard informatie website. Dit geeft aan dat er een relatie zou bestaan tussen de grote van je wielen en de acceleratie en de snelheid, laten we aannemen dat ze topsnelheid bedoelen. Als dit zo is en je pakt twee setjes wielen met dezelfde vorm en hardheid, het eerste setje heeft een diameter van 30 mm. en het tweede setje een diameter van 5000 mm., dan vlieg je als een pijl uit een boog weg bij het eerste setje maar heb je een zeer lage topsnelheid, bij het tweede setje kom je haast niet opgang maar als je eenmaal op gang bent dan zou je weleens sneller dan het licht kunnen gaan. Dit lijkt ons een beetje sterk. Dat er verschil zit in acceleratie en topsnelheid bij wielen die worden aangedreven, bijvoorbeeld bij een elektrisch skateboard, dat is natuurlijk wel logisch.

Skateboard Kopen Wielen Advies

Koop wielen met een hardheid van 98A tot 101A met een diameter tussen 48 mm. en 53 mm. Als je wielen van 54 mm. koopt en je hebt low trucks neem er dan een setje riser pads bij.