Skateboard Kopen Trucks

Technische trucks informatie click hier

De trucks zijn een belangrijk onderdeel van je skateboard. De trucks bepalen voor een groot deel hoe je setup aanvoelt.

Het prijsverschil in de verschillende merken trucks zit hem in de materiaal kwaliteit. Het basis materiaal voor trucks is AlMg als de hoeveelheid Mg (magnesium) toeneemt zal de truck lichter worden maar de productie van trucks met een grote hoeveelheid Mg is moeilijker. Tevens varieert de materiaal kwaliteit van de overige truck onderdelen. Hollow kingpin en/of axle hebben ook invloed op de prijs.

Skateboard Kopen Trucks Afstellen (tuning)

De bushings samen met de afstelling bepalen of een skateboard soepel of strak stuurt. standaard worden trucks geleverd met bushings van een gemiddelde hardheid van +/- 95 A (DU) dit verschilt een beetje per merk. Het beste is een tijdje met de standaard bushings te rijden. Mocht je vinden dat je trucks te soepel zijn, je heb bijvoorbeeld last van speed wobble of wheel bite, kan je de kingpin nut wat aandraaien als dit niet voldoet kan je kiezen voor hardere bushings. Voor te strak sturend geld hetzelfde maar dan omgedraaid. N.B. draai de kingpin nut niet te stevig aan dit zal je bushings beschadigen. Tip: bushings verslijten, drogen uit, vervang je bushings af en toe.

Skateboard Kopen Truck Set

Let op! Skateboard trucks worden vaak per stuk verkocht bij ons per twee.

Skateboard Kopen Trucks Merken (brands)

Trucks van de bekende merken als Thunder, Independent, Krux en Venture zijn kwalitatief de beste trucks tevens zijn deze merken sterk in het innoveren van trucks. De zogenaamde high end trucks zijn wel aardig aan de prijs die varieert van € 25,00 tot € 40,00 per stuk.

Iets minder bekend zijn merken als Bullet, Tensor, Mini Logo en Industrial zijn zeker niet slecht van kwaliteit en zijn zeker voor beginnende skaters prima trucks. De prijzen van deze trucks liggen tussen de € 12,00 en € 25,00 per stuk. 

Er zijn trucks die minder dan € 10,00 per stuk kosten. Dit zijn trucks vergelijkbaar met trucks die je onder een Intertoys boardje vindt. Als serieuze skateboarder kan je beter niet voor dit soort trucks kiezen.

Skateboard Kopen Trucks Advies

Stem de breedte van je tucks af op de breedte van je deck. Een klein maat verschil is geen probleem, heb je trucks maat 8.25" is deck maat tussen de 8.125" en 8.375" aan te raden.

De truck hoogte is zeer persoonlijk. Door riser pads kan je een truck verhogen, verlagen is niet mogelijk. Voor beginnende skaters is een medium truck hoogte waarschijnlijk het beste advies.