Skateboard Kopen Deck 

Technische deck informatie click hier

De vorm van een street & park skateboards is in de loop van de jaren doorontwikkeld tot de popsicle shape van nu. Wij raden voor street & parks skateboarding aan een popsicle shape te kiezen. Andere vormen skateboards zijn ook leuk om te rijden maar dan meer voor erbij.

Skateboard kopen maat tabel breedte
skateboard kopen concave mellow medium steep

Meer ervarener skaters kiezen al snel een deck breedtemaat waar ze zich comfortable bij voelen, dit is voor hun "de" maat en zullen niet snel een andere maat kiezen.

Als je kijkt naar het daadwerkelijke verschil tussen een 8" en een 9" is dit best groot en als je gewent ben aan een 8" zal een 9" behoorlijk wennen zijn. Echter is het verschil tussen een 8" en een 8.5" een stuk minder, ongeveer de helft :).  Stel je bent helemaal gewent aan een 8.25" en je ziet een sick deck die 8.5" breed is, is het verschil in breedte een rede dit deck niet te kopen? Of te wel ga je dit verschil merken tijdens het skaten? Het verschil tussen een 8.25" en 8.50" is 0.25" of te wel 0.125" per kant dit is 3,2 mm. per kant dus nee dit ga je niet echt merken. Misschien psychologisch wel maar daar hebben we geen verstand van. 

Voor de concave geld het zelfde, van het ene uiterste naar het andere zal wennen zijn maar de daadwerkelijke verschillen zijn niet zo groot. 

Skateboard Kopen Innovatie

De producenten van skateboards zijn altijd bezig met het proberen te verbeteren van decks. Bijvoorbeeld het verwerken van koolstoffiber (carbon) in een deck dat het deck lichter en sterker maakt. Tevens is het verbeteren van de vorm van het deck altijd een hot issue. 

Vaak is een verbetering puur op commerciële basis dus om te proberen meer decks te verkopen maar soms ook is een verbetering echt een verbetering. Koolstoffiber maakt een deck daadwerkelijk lichter en ook sterker. Wij vinden dit wel prettig al is het alleen al omdat je dan niet zoveel hoeft te sjouwen. Qua skateboarden maakt het niet superveel uit al hebben we wel het gevoel dat een deck met koolstoffiber speelser aanvoelt en een lekkere pop heeft. Een deck met koolstoffiber is wel net wat duurder dan een conventioneel deck.

Skateboard Kopen Kickflip

Een kickflip is een trucje dat iedere skater graag wil leren. Bij een kickflip moet het skateboard om zijn as draaien, de zo genaamde flip. Over hoe een deck flipt wordt het een en ander geschreven op het internet. Zo kan je de volgende stellingen tegenkomen,

  • Een smal deck flipt sneller dan een breed deck.
  • Een steep concave flipt sneller dan een mellow.

Dit is allemaal waar en je kan dus denken "ah, om een kickflip te leren moet ik een smal, steep concave deck hebben".  Echter als een board snel draait is het moeilijker je landing te timen, de zo genaamde catch. Tevens is het oppervlakte kleiner bij een smal deck. "Oh, dus ik kan beter een breed, mellow concave deck kopen om een kickflip te leren"? Nee niet echt. Een kickflip is een lastig trucje, om dit te leren zal je moeten oefenen, oefenen, oefenen...... De verschillen in decks zijn zeker van invloed op hoe een board flipt maar dit zijn slechts details. Op alle professionele decks kan je een kickflip leren in ieder geval op de decks die wij verkopen.

Skateboard Kopen Advies

Beginnende street & park skateboarder tussen de 14 en 18 jaar kies een deck breedte tussen de 8" en de 8.6". Als je wat klein en licht bent kan je wat meer richting de 8" kiezen en wat steviger misschien wat meer naar de 8.6". Beginnend skater ouder dan 18 tussen de 8.125" en 8.75', dit is advies en zeker geen must.

Jonger dan 14 jaar is een deck kleiner dan 8" aan te raden.

Meer ervarener skateboarders weten zelf wel wat ze willen.

Wil je meer advies kan je altijd contact met ons opnemen, we helpen graag.