Skateboard Complete Kopen

Beginnende skateboarders kopen vaak als eerste skateboard een complete. Waar moet je op letten?

Skateboard Complete Kopen Looks

Koop altijd een skateboard dat je mooi vind. Als je skateboard er goed uitziet zal je hem vaak gebruiken.

Skateboard Complete kopen Maat (size)

Het makkelijke van een complete is dat deze is opgebouwd uit onderdelen die bij elkaar passen. Je hoeft dus geen zorgen te maken dat bijvoorbeeld je trucks niet bij je deck passen.

Beginnende street & park skateboarder ouder dan 14 jaar kies een complete breedte tussen de 8" en de 8.6". Als je wat klein en licht bent kan je wat meer richting de 8" kiezen en wat steviger misschien wat meer naar de 8.6". Dit is advies en zeker geen must.

Jonger dan 14 jaar is een complete kleiner dan 8" aan te raden.

Skateboard Complete Kopen Bij Een Speelgoedwinkel

Is het verstandig een goedkoop skateboard bij een speelgoedwinkel, als bijvoorbeeld de Intertoys, te kopen? Dat ligt er aan. Wil je even kijken of skateboarden iets voor jou is kan je best beginnen met een skateboard uit de speelgoedwinkel.

Een pro skater kan op een speelgoedboard ook gewoon sicke tricks als bijvoorbeeld een kick flip van een five stairs. Helaas zal hij dit alleen niet vaak kunnen doen aangezien de "lagers" vrij snel niet meer zo soepel zullen draaien en de kans dat het deck breekt vrij groot is.

Dat je als beginnende skater een deck breekt is niet zo groot. Dat een speelgoedboard al snel niet zo soepel meer rijd is zeer waarschijnlijk. Tevens "stuurt" een speelgoedboard niet zo lekker en door de twijfelachtige shape is het ook moeilijker een trucje onder controle te krijgen.

Dus als je serieus wil beginnen met skateboarden dan kan je beter beginnen met een kwaliteitsboard dit zal je skateboard leven een stuk makkelijker maken en bespaart je een euro of 30 dat je niet hoeft te besteden aan een speelgoedboard.

Skateboard Complete Kopen Merken (brands)

Er zijn vele verschillende merken skateboards. Om er zeker van te zijn dat je een goed skateboard koopt kan je het best voor een complete kiezen van een gerenommeerd merk zoals, Girl, Almost, Blind, Enjoi, Powell, Element, enz...

Het komt voor dat er onder een deck van een goed merk slechte trucks, wielen of lagers worden geplaatst. Bij ons hoef je hier niet bang voor te zijn, onder onze decks zitten meestal Tensor trucks, merk wielen en lagers. 

Skateboard complete kopen dog on skateboard funny