Skateboard Kopen

Inleiding

Wij hebben het skateboarden natuurlijk ook niet uitgevonden maar soms lees je wel dingen waarvan je denkt wat een onzin. 

In de video hierboven, uit 1988, zie Rodney Mullen skaten op een skateboard dat volgens de kenners totaal ongeschikt is, deck is te smal voor z'n schoenmaat en zijn lichaamslengte, deck heeft geen vorm lijkt op een plank zo uit de bouwmarkt, wielen en trucks niet geschikt, enz.  Wij vinden dat hij het er toch aardig op doet dus in hoeverre je de kenners serieus neemt moet je zelf maar bepalen.

Dus eigenlijk willen we geen aankoopadvies geven omdat, volgens ons, persoonlijke voorkeur het belangrijkst is, maar aangezien we vragen krijgen als, welk board is geschikt voor mij, kunnen deze trucks bij dit board, enzovoorts. Hebben we toch maar besloten ons te wagen aan aankoopadvies.

Looks en Merken

Is de print op je deck en de merken die je rijd belangrijk? JA. Als je een skateboard hebt waarvan je vindt dat die er goed uitziet van een merk dat je aanspreekt zal je er met meer plezier op rijden en zal je dus vaker het board gebruiken.

Nu wil je misschien gaan street skaten en vindt je een 7" classic deck shape met low rider trucks en 56 mm. wielen met witte griptape mooi. Volgens bovenstaande kan je deze setup gewoon kopen maar dan loop je waarschijnlijk toch tegen wat probleempjes aan.

Skateboard Uit De Speelgoedwinkel

Is het verstandig een skateboard van de speelgoedwinkel als bijvoorbeeld de Intertoys te kopen? Dat ligt er aan. Wil je even kijken of skateboarden iets voor jou is kan je best beginnen met een skateboard uit de speelgoedwinkel.

Een pro skater kan op een speelgoedboard ook gewoon sicke tricks als bijvoorbeeld een kick flip van een five stairs. Helaas zal hij dit alleen niet vaak kunnen doen aangezien de "lagers" vrij snel niet meer zo soepel zullen draaien en de kans dat het deck breekt vrij groot is.

Dat je als beginnende skater een deck breekt is niet zo groot. Dat een speelgoedboard al snel niet zo soepel meer rijd is zeer waarschijnlijk. Tevens "stuurt" een speelgoedboard niet zo lekker en door de twijfelachtige shape is het ook moeilijker een trucje onder controle te krijgen.

Dus als je serieus wil beginnen met skateboarden dan kan je beter beginnen met een kwaliteitsboard dit zal je skateboard leven een stuk makkelijker maken en bespaart je een euro of 30 dat je niet hoeft te besteden aan een speelgoedboard.

Skateboard Kopen Beginner vs Pro

Kan je als beginnend skateboarder op een skateboard rijden waar de pro's op rijden? Ja, en dit zal zelfs heel goed gaan. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de autosport, als je als "normale" automobilist in een formule 1 auto stapt zal alleen het wegrijden al zeer lastig zijn. Gelukkig is skateboarden zeer basic gebleven een houtenplank, paar trucks en wielen met lagers. 

Toch zit er een aanzienlijk prijsverschil tussen een beginners board en een pro board. Een goeie complete kan je al kopen rond 90 euro en als je een skateboard gaat samenstellen met de beste spullen loopt dit al gauw op tot 200 euro.

Je kan als beginnend skateboarder dus prima kiezen voor een pro setup maar je zal hierdoor niet sneller of makkelijker leren skateboarden. Je hebt dan wel spullen van de hoogste kwaliteit die lang meegaan en doen wat ze moeten doen. Het deck zelf zal net zo snel slijten als een minder duur deck. Als je toe bent aan een nieuw deck dan is het logies je trucks over te zetten maar dan ben je wel gebonden aan de breedte van je trucks en als je dan dus een andere breedte deck zou willen proberen dan is dat misschien lastig aangezien je veel geld hebt betaald voor je "oude" trucks.

Hieronder Aankoopadvies Voor De Verschillende Skateboard Onderdelen