Hoi beginnende skater,

Welkom bij de meest geweldige hobby, sport, way of living of hoe je het dan ook noemen wil.

Pijn

Skateboarden, hiermee bedoelen we street en park skateboarden, gaat je veel pijn doen. Als je op een plankje gaat staan met gelagerde wielen eronder kan je verwachten dat je al snel op de grond ligt te rollen.

Pijn beginnende skater www.skateboardplanet.nl

Bescherming

Om je tegen de pijn te beschermen kan je bescherming als een helm, kniebeschermers, polsbeschermers, enz., dragen. Dit is uiteraard zeer verstandig. In een skatepark zie je veel skaters die geen bescherming dragen, zijn deze skaters dom? Nee niet echt. Vaak als je gaat skateboarden wil je gewoon skateboarden en heb je geen zin om “al die zooi” aan te trekken. Dus nee niet dom wel lui. Skate je voor paal met bescherming aan? Nee zeker niet, een beetje ervaren skater weet hoe pijnlijk skateboarden kan zijn en dat door blessures je soms even niet kan skaten en dat is irritant laat staan een ernstige blessure waardoor je helemaal niet meer kan skaten. Tevens dragen een aantal pro skaters ook bescherming.

skateboard bescherming beginnende skater www.skateboardplanet.nl

Frustratie

Skateboarden is moeilijk best wel extreem moeilijk. Om een truc te leren op een skateboard is veel oefening nodig. Een simpel trucje als een ollie (niet echt simpel) zal niet zomaar gaan. Je kan ollie video’s kijken, uitleg over ollies bestuderen, een ollie goeroe vragen je bij te staan enz. Dit is allemaal nuttig maar zodra je weet: achterste voet naar beneden trappen voorste voet omhoogschuiven tijdens het springen zodat je achterwielen van de grond komen weet je eigenlijk genoeg. Maar voordat dit daadwerkelijk lukt zullen heel veel pogingen nodig zijn en dit kan zeer frustrerend zijn.

frustratie beginnende skater www.skateboardplanet.nl

Het ultieme moment

Na pijn en frustratie zal uiteindelijk het ultieme moment komen. Het moment dat je een truc land. Ook al zal dit waarschijnlijk een skatchy landing zijn zal dit toch het beste gevoel ooit geven en je laten verlangen naar meer.

ultieme moment beginnende skater www.skateboardplanet.nl